Hosting ecologic

  • Dezvoltarea in-house de sisteme de racire exclusive
  • Eliminarea totala de aer conditionat
  • Economiile realizate se reflecta in pretul servelor

Din 2010, noile centre de date nu utilizeaza aerul conditionat.

Optimizarea fluxului de aer

Mai degraba decat racirea traditionala utilizata in mod obisnuit in centrele de date, serverele noastre sunt racite direct cu aer din exterior.

Modul in care centrul de date a fost conceput joaca un rol-cheie in acest sistem extrem de eficient de gestionare a fluxului de aer. Designul permite aerului proaspat sa ajunga direct in fata serverelor, care regleaza temperatura prin prizele de aer.

  • Trece aer proaspat direct in fata serverelor
  • Aerul incalzit de componente este evacuat in partea din spate a serverelor
  • Flux de aer cald si rece separat
Industrializarea racirii cu lichid

Unul dintre elementele cheie ale strategiei din punct de vedere al eficientei energetice este utilizarea industriala a sistemelor de racire cu apa.

Aceasta idee, nascuta in 2003 si care mergea impotriva practicilor curente ale timpului, consta in utilizarea de lichide in interiorul serverulor in sine pentru racirea procesoarele.

70% din incalzirea generata de un server este astfel capturata de lichid, care are o capacitate de transfer de caldura mult mai mare decat aerul.

Rezultatele ale indexului PUE

PUE (Eficacitatea de utilizare) este indicele utilizat pentru masurarea eficientei energetice a centrului de date. Datorita eforturilor de reducere a consumului de energie si mai ales de energie electrica, am fost in masura sa realizam un PUE  între 1 si 1,2.

Un rezultat mai bun decat media altor centre de date.

 

Tagged under:

Contactati-ne

Vanzari

+40.367801 140

Email: office{at}host-web4u.com

Log in